Zpět na příběhy

Irena Vrbová

Cafe Auspitz

Původně měla být Irena porodní asistentkou, ale už během studia pracovala v brněnských kavárnách a restauracích a stále se pohybovala v oblasti gastronomie. Logicky pak zvolila tento obor jako budoucí cestu svého podnikání. Nejdříve se účastnila malých food festivalů a trhů, aby zjistila, zda je o její výrobky zájem, v roce 2016 založila živnost a pod značkou Lec Kůk začala péct na zakázku a dodávat do brněnských kaváren. Následovalo stěhování do větších prostor a s tím spojené vedení kavárny, zároveň stále dodávala do jiných kaváren a účastnila se food festivalů.


Z Brna se pak už s partnerem přesunula do Mikulova, kde společně provozovali bistro a kavárnu. Po peripetiích v době covidu a ročním pracovním návratu do Brna objevili prostory právě budované kavárny v Hustopečích a zkusili se přihlásit se svým podnikatelským záměrem. Café Auspitz v červnu oslavilo tři roky od otevření. Mezitím se Irena stala maminkou a tak se nyní snaží skloubit podnikání s mateřstvím a ukázat, že všechno jde, i když je to občas boj.